logo FORD
  • FORD FOCUS ST

FORD FOCUS ST

 

Noul Focus ST este o maşina de înaltă performanţă care, în acelaşi timp, transformă condusul de zi cu zi într-o adevărată plăcere.

Noul FORD FOCUS ST

Echipat cu un motor EcoBoost de 2,0 litri, Focus ST oferă o putere impresionantă, perfect echilibrată de controlul precis al noului volan sport şi de sistemul de control avansat al cuplului motor. Astfel, beneficiezi de o aderenţă excepţională în timpul virajelor. În plus, sistemul de sonorizare motor ST special optimizat intensifică sunetul motorului în cabină, de fiecare dată când accelerezi puternic. Pe lângă interiorul sport, vei fi încântat şi de noul sistem Ford SYNC. Această tehnologie de ultimă generaţie îţi permite să controlezi sistemul audio şi telefonul mobil prin simple comenzi vocale. Poţi chiar să asculţi mesajele text în timp ce conduci. Focus ST este acum disponibil în varianta 5 uşi. Află mai multe despre experienţa condusului, nivelurile de performanţă şi eficienţă, dotările de siguranţă şi designul acestei maşini extraordinare.


Design remarcabil, dar rafinat

După o singură privire asupra noului Focus ST vei fi impresionat de aspectul său agresiv, puternic şi de garda la sol joasă. Designul interior cu influenţe sport este atât îndrăzneţ, cât şi distinctiv, iar împreună cu scaunele sport Recaro ergonomice alcătuiesc un aspect destinat exclusiv gamei ST.


Culori disponibile:

 
Colorado Red
 
Frozen White
 
Moondust Silver
 
Panther Black
 
Performance Blue
 
Tangerine Scream

Un mod mai sofisticat de exaltare

Datorită performanţelor tehnice foarte avansate, noul Focus ST îţi poate oferi emoţii şi adrenalină oricând simţi nevoia. Dar această maşină este pe cât de sportivă, pe atât de sofisticată. Tehnologia inovatoare cu care este chipată te menţine conectat cu lumea din exterior şi transformă condusul zilnic într-o experienţă rafinată şi confortabilă. Descoperă câteva dintre caracteristicile deosebite ale experienţei la volanul noului Focus ST.


Un nou sistem de direcţie pentru o poziţionare perfectă a mâinilor

Atunci când virezi în curbe mai strânse, noul sistem de direcţie „Short-arm” elimină nevoia de a-ţi încrucişa mâinile. Acest lucru se datorează faptului că, în momentul în care virezi cu mai mult de 10° faţă de centru, roţile maşinii se întorc în mod progresiv la un unghi mai mare. Poţi să menţii mâinile perfect poziţionate chiar şi în viraje „ac de păr”. Pentru a îmbunătăţi şi mai mult precizia direcţiei, a fost redus, de asemenea, numărul de întoarceri de la blocare la blocare, de la 2,5 până la doar 1,8.


Indicatoare de bord suplimentare pentru monitorizarea performanţei motorului

Focus ST are o consolă cu trei indicatoare de bord adiţionale, în partea superioară a panoului de bord. Acestea îţi permit să monitorizezi motorul cu mai multă precizie, indicând propulsia turbo cu până la 1,8 Bar, temperatura, dar şi presiunea uleiului.


Pilot automat avansat

Pilot automat cu sistem de ajustare a limitei de viteza (ACC)* îţi permite să selectezi şi să menţii viteza de deplasare. Ceea ce face sistemul ACC mai sigur este faptul că, ori de câte ori detectează un autovehicul în faţă, reduce în mod automat viteza maşinii, astfel încât să rămâi la o distanţă fixă şi sigură de autovehiculul din faţa ta. Odată ce drumul din faţa ta se eliberează, autovehiculul revine la viteza pe care ai selectat-o. ACC este prevăzut şi cu sistemul de Avertizare Frontală**, un sistem de monitorizare avansat şi premiat, care te avertizează dacă te apropii prea mult de vehiculele din faţă. *Disponibil doar pe anumite clase de maşini. **Unde legea permite. Atenţie, sistemul ACC nu va preveni coliziunile cu obiectele staţionare.


Manevrabilitate îmbunătăţită printr-o optimizare specială a suspensiilor

Atât suspensiile din faţă cât şi cele din spate ale noului Focus ST au fost întărite, oferind agilitate uimitoare şi aderenţă mai bună în viraje. Manevrabilitatea a fost îmbunătăţită, fiind mai precisă, însă nu în detrimentul confortului. Aşadar, te vei bucura de o experienţă de condus distractivă şi antrenantă, dar vei deţine permanent controlul complet asupra maşinii.


Menţinerea controlului în viraje

În momentul în care derapezi cu maşină într-o curbă, cu pedala de acceleraţie apăsată la maxim, sistemul suplimentar de asistenta a directiei la accelerare anulează orice tragere a volanului la viteză mare, sau orice trepidaţie cauzată de suprafeţe de drum denivelat. Rezultatul? Vei deţine în permanenţă controlul complet asupra maşinii.


Discuri de frâne mai mari pentru reducerea distanţelor de frânare

La 320mm, discurile de frână faţă ale noului Focus ST sunt considerabil mai mari decât cele ale modelului anterior, reducând distanţa de frânare şi minimalizând pierderea performanţei de frânare. De asemenea, sunt special optimizate pentru o reacţie mai rapidă. Etrierele faţă mai mari şi mai rigide sunt disponibile în varianta de culoare roşie pentru un aspect mai sport (opţional). Frânele cu discuri spate au, de asemenea, o dimensiune considerabilă de 271mm.


Putere impresionantă de la un motor construit pentru curse

Un motor EcoBoost de 2 litri, foarte uşor, din aluminiu, propulsează noul Focus ST la 100 km/h într-un timp impresionant de 6,5 secunde. Motorul foloseşte injecţia directă şi un turbocompresor pentru a produce o putere şi un cuplu extraordinare de 250CP şi respectiv 360Nm, cu o eficienţă uimitoare. Motorul este ultra-sensibil la comenzi, astfel că te poţi bucura imediat de puterea sa şi de accelerarea rapidă de la o viteză la alta. În plus, puterea impresionantă a motorului iti sta mereu la dispozitie: poţi folosi cuplul maxim de la doar 1.750 rpm.


Aerodinamică îmbunătăţită cu Active Grille Shutter

Cu ajutorul Sistemului Active Grille Shutter, orificiile de ventilaţie de la nivelul grilei rămân deschise pentru a răci motorul, atunci când te deplasezi la viteză redusă. Însă, atunci când măreşti viteza, acestea se închid automat, îmbunătăţind aerodinamica şi, prin urmare, reducând consumul de combustibil cu până la 0,8%, conform noilor cicluri de măsurare NEDC (New European Driving Cycle).


ESC cu trei moduri de funcţionare, în caz de nevoie

Când este complet activat, Controlul Electronic al Stabilităţii (ESC) monitorizează constant deplasarea autovehiculului. Acesta detectează orice deviere de la traiectoria aleasă. Astfel, în cazul în care autovehiculul începe să patineze, sistemul corectează automat poziţia pe drum a autovehiculului, ajutându-te să menţii controlul asupra maşinii.La Focus ST, mai beneficiezi de alte două opţiuni. În primul rând, poţi selecta Modul Sport - o formă redusă a sistemului ESC, creată pentru a permite şoferilor de performanţă şi experimentaţi să derapeze controlat cu maşina în timpul virajelor pe pistele de curse. În al doilea rând, poţi alege să opreşti complet sistemul ESC - doar pentru şoferii profesionişti.


Două sisteme avansate create pentru siguranţa ta

Mai întâi, în cazul în care începi să părăseşti banda de deplasare, Sistemul de avertizare si asistenta la pastrarea benzii de circulatie, te alertează prin vibraţiile de la nivelul volanului şi prin afişarea unui avertisment vizual pe ecranul sistemului de informare a şoferului. (Poţi seta vibraţiile la unul dintre cele trei niveluri de sensibilitate). Iar apoi, dacă reacţionezi mai greu sau deloc, Sistemul de avertizare si asistenta la pastrarea benzii de circulatie, te va ajuta să revii pe banda corectă în deplină siguranţă.


Sistemul de avertizare a şoferului atunci când eşti obosit

Sistemul de Avertizare a Şoferului îţi monitorizează constant stilul de condus şi detectează orice variaţie cauzată de oboseală. Dacă începi să oboseşti, pe afişaj va apărea un semnal vizual de avertizare, care-ţi va sugera să iei o pauză.


Fază lungă automată. Te ajută să vezi fără a-i orbi pe ceilalţi

O funcţie de nepreţuit pentru deplasările pe timp de noapte, Faza Lungă Automată trece temporar pe fază scurtă când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în faţă, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Ulterior, aceasta revine automat la faza lungă, asigurându-ţi maximul de vizibilitate.


Maşina poate să frâneze în locul tău pentru a evita coliziunile la viteze reduse

Tehnologia inovatoare Active City Stop te ajută să eviţi impacturile în trafic lent sau la viteze sub 30 km/h. Dacă senzorii sistemului detectează că autovehiculul din faţă s-a oprit brusc, iar tu nu reacţionezi, va acţiona automat frânele în locul tău.


Spaţiu limitat de parcare? Lasă autovehiculul să parcheze pentru tine

Sistemul de Asistenţă Activă la Parcare te ajută să parchezi în spaţii cu doar 20% mai lungi decât autovehiculul. Apeşi, pur şi simplu, un buton iar senzorii acestui sistem inovator vor identifica un spaţiu destul de mare atunci când treci pe lângă el. Apoi, tehnologia ghidează autovehiculul, în vreme ce tu trebuie să acţionezi doar acceleraţia, schimbătorul de viteze şi frâna. O caracteristică inteligentă, care, cu siguranţă, va impresiona.


Tehnologie care îţi indică autovehiculele aflate în unghiul mort

Sistemul de monitorizare a unghiului mort utilizează senzori radar pentru a identifica autovehiculele care se pot afla în unghiul mort, pe fiecare parte a autovehiculului tău. Apoi te avertizează printr-un led portocaliu, care se aprinde în oglinzile laterale.