logo FORD
  • FORD MONDEO

FORD MONDEO

 

Frumuseţea are ceva de spus – iar la Mondeo, frumuseţea înseamnă design sofisticat, care încorporează tehnologii performante.

O imagine a rafinamentului

Cu un design fluid, plafon cu linii descendente şi detalii îndrăzneţe, noul Mondeo beneficiaza de un aspect elegant, atractiv şi impunator. Uimitor: cu siguranţă. Sofisticat: fără îndoială. Interiorul este la fel de lipsit de compromisuri: o fuziune de design şi tehnologii ultramoderne, cu o execuţie meticuloasă şi atenţie la detalii.


Faruri care îmbunătăţesc vizibilitatea în viraje

Farurile autoadaptive cu tehnologie LED nu sunt doar uimitoare, sunt şi inteligente. LED-urile ultra-eficiente proiectează o lumină intensă, emisă de lămpi care urmează cu precizie drumul în timp ce roteşti volanul. Chiar şi luminile de semnalizare „tradiţionale” au fost înlocuite de o alternativă mai avansată şi mai vizibilă: LED-uri care iluminează în secvenţă uniformă.


Tehnologia şi arta parcării

Ultima generatie a sistemului Active Park Assist te conduce, pur şi simplu, în spaţiul de parcare paralel identificat, sistemul putând să te asiste şi la parcarea perpendiculară. Senzorii cu ultrasunete determină dimensiunea spatiului de parcare, in timp ce software-ul computerului ghidează maşina pe trasa optimă. În plus, această tehnologie te avertizează dacă detectează obstacole pe care este posibil să nu le vezi, atunci când te deplasezi în marşarier.


Tehnologia avansată hands-free

Ford SYNC 2 cu MyFordTouch îţi permite să controlezi muzica şi apelurile de pe telefonul mobil, prin intermediul unui ecran tactil color sau cu ajutorul unor comenzi vocale simple. În plus, sistemul reda chiar şi mesajele text pe care le primeşti.


Ford Mondeo - Un plus de protecţie pentru pasagerii tăi.

În noul Mondeo, cele două scaune din spate, dispuse spre exetrior, pot fi echipate cu o caracteristică de siguranţă unică: centuri de siguranţă cu airbag încorporat. Acestea distribuie forţele aplicate corpului pe o suprafaţă mai mare şi reduc riscul unei accidentari în cazul oricărui tip de impact: frontal, lateral sau răsturnare, fiind compatibile cu scaunele pentru copii.


Ofera incredere chiar si in conditii dificile

Masina este prevazuta cu un sistem de Control electronic al stabilitatii (ESP), care include o serie de tehnologii concepute pentru a te ajuta sa mentii controlul. Senzorii detecteaza orice schimbari bruste de directie, franare sau comportament al vehiculului care te-ar putea face sa pierzi controlul, pentru ca apoi ESP sa ajusteze precis viteza fiecarei roti in parte, facand masina mai stabila si ajutand la prevenirea alunecarii. Caracteristicile ESP includ asistenta la pornirea in rampa, asistenta la franarea de urgenta si pre-activarea electronica a franelor.


Mai multa siguranta

Coliziunile in trafic la viteza mica, din cauza opririlor si pornirilor frecvente, au loc mult prea des. Active City Stop este o tehnologie avansata proiectata pentru a te ajuta sa le eviti sau, cel putin, sa reduci impactul. Daca sistemul detecteaza ca masina din fata s-a oprit brusc, iar tu te deplasezi cu mai putin de 40 km/h, va actiona automat franele. Ca dovada a caracterului sau inovator, aceasta tehnologie a primit premiul ”Advanced” oferit de Euro NCAP pentru siguranta.*

*Acordat pentru Ford Focus.


EcoBoost: profita la maximum de placerea de a conduce

Trei variante de motorizare pe benzina EcoBoost utilizeaza o combinatie de injectie directa a combustibilului si un sistem cu turbocompresor, pentru a oferi niveluri remarcabile de performanta si economie:

• La 125 CP, revolutionarul (si multiplul premiat) motor EcoBoost de 1 litru, cu trei cilindri, iti asigura toata puterea la care te-ai astepta din partea unui motor conventional de 1,6 litri, cu un consum de combustibil cu circa 25% mai mic si emisii de CO2 mai scazute.

• Noul motor EcoBoost de 1,5 litri dezvolta 160 CP, cu o economie de combustibil de 5,9 litri/100 km.

• Motorul EcoBoost de 2 litri dezvolta o putere impresionanta, de 203 CP sau 240 CP, in timp ce un sistem „sound symposer” special proiectat iti permite sa auzi in cabina zgomotul distinct al motorului, atunci cand accelerezi puternic.


Un sistem care te ajuta sa economisesti combustibil

EV+ combina sistemul GPS incorporat al Ford SYNC cu un software complex, care identifica destinatiile frecvente. Asa ca, atunci cand te afli la o distanta prestabilita de un loc in care opresti de obicei, masina va incerca sa mentina modul de condus exclusiv electric, pana ajungi la destinatie.